Producent: Riksteatern

Om Riksteatern

INSTÄLLT VÅREN 2020

Med omtanke om dig och dig. Och givetvis dig med.

Med omsorg för publiken, personalen och de tusentals eldsjälar som jobbar med våra produktioner ute i landet har vi valt att ställa in vårens repertoar. En tomhet som fyller våra hjärtan, salonger och bygdegårdar.
Vi kommer snart tillbaka med full kraft och fortsätter skapa scenkonst för alla, överallt.

Q&A / Frågor och svar om corona för Riksteaterns arrangörer:
https://bit.ly/3a6gzmV

Riksteatern är något så fantastiskt som en turnerande nationalscen. Varje dag året om arbetar engagerade volontärer från Riksteaterns omkring 230 lokala teaterföreningar runtom i landet med att arrangera dans- och teaterföreställningar för alla åldrar. Detta så att scenkonst ska nå ut till alla.
Riksteaterns vision är att sätta tankar och känslor i rörelse. Utöver att sprida scenkonst i Sverige har vi en omfattande internationell verksamhet genom regelbundna gästspel. Det världskända danskompaniet Cullberg, som till stora delar turnerar utomlands, är sedan 1967 en del av Riksteatern. Sedan mitten av sextiotalet turnerar Riksteatern även med produktioner som vänder sig specifikt till barn och unga. Riksteaterns Tyst Teater, som spelar teater för både döva och hörande barn, har funnits inom Riksteatern sedan 1977. Magnus Aspegren tillträdde som VD för Riksteatern 2014.

I gaget för riksteaterns produktioner ingår alltid resor, hotell och traktamente.

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • På turné
  • Arkiv