Producent: JAERV

Om JAERV

Jaerv är en prisbelönt kvintett som sjunger och spelar utåtriktad, energifull och innerlig folkmusik med influenser från pop och jazz. I genuin spelglädje skapar de sina virvlande melodier med såväl instrument som sina fem röster där den varma, breda vokalklangen ger dem en särprägel i svensk folkmusik. Vokala femstämmiga kärleksvisor blandas med kraftfulla polskor och fria improvisationer där samklangen, rytmen och den sceniska energin inte lämnar någon oberörd. Jaerv är flitigt anlitade i många olika sammanhang.

De har turnerat i bl a USA, Skottland, Irland, Norge och Sverige och har arbetat tillsammans med bl.a. Sofia Karlsson, Göteborgs Symfoniker och Vocal Art Ensemble. De är kända för sina medryckande livekonserter och den unika mixen av vokal och instrumental nordisk folkmusik.

I januari 2009 släpptes deras första studioalbum Inrikes och i maj 2014 kom deras andra mycket uppmärksammade och kritikerrosade album, Vol 2. Under hösten 2016 kom deras senaste album - "Under den linden" - i samband med turnéer till USA och Japan.

Under 2018/19 väntar turnéer i Halland, Västra Götaland och i Mellansverige, samt Japan och USA.

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • Arkiv