Producent: Camilla Ringquist

Om Camilla Ringquist

Artisten Camilla Ringquist har de senast åren specialiserat sig på fransk chanson och egna sceniska föreställningar. Hon har framträtt på en rad scener i Sverige och har också sjungit franskt i Paris. Hennes känsliga och starka tolkningar av de franska klassikerna har fått stående ovationer!

Recensioner:
”Camilla sjunger franska ballader så det ryser i kroppen” (Bärgslagsbladet)
”Hon har en aning av Édith Piaf i rösten” (Ystads Allehanda)
”Här finns både ”joie de vivre” - livsglädje - samtidigt som andra dörrar till mörkare rum öppnas” (LT Östersund)
"Hon är hundra-procentigt hängiven, för att inte säga passionerad" (SvD)
”Vilken känsla, vilken inlevelse! Helt enastående! (Cercle Suédois, Paris)

Camillas hyllning till Édith Piaf ”MON AMOUR BLEU” hade premiär på Olympiateatern i Stockholm 2013. En berättelse om livsglädje, artisteri och kärlek med hittills okända kärleksbrev, skrivna av Édith Piaf till cyklisten Louis Gérardin. Föreställningen blev en stor succé och spelades på Olympiateatern under flera år, men också på flera andra scener.

”Mon Amour Bleu” har även getts i "fransk version" i Paris på Théâtre de l´ Île Saint Louis och Cercle Suédois.

Camilla skrev också en Dokumentär om Piaf för Radio P2
"Mina sånger är mitt liv”.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/355546?programid=4112

Camilla debuterade som manusförfattare till en musikalisk föreställning med ”La Brodeuse” (Sömmerskan) 2010. Från det ljuvliga La Belle Époque till Édith Piaf, Jacques Brel och Barbara. Även den har getts i Paris i fransk version.

Camilla har framträtt på bl.a Olympiateatern, Confidencen, Boulevardteatern, Teater Lederman, Östhammars Musikvecka, Svaneholms Slott, Musik vid Siljan, Västmanlands Teater, Storsjöteatern i Östersund och Ystads Teater. Hon har även sjungit franskt i TV4 Nyhetsmorgon på Franska Nationaldagen (2011)

"Franskt medley" från Confidencen 2017
Pianist Elias Ringquist

https://www.youtube.com/watch?v=Je-LCpKwraI&feature=youtu.be

"Maintenant" (Bécaud)

https://www.youtube.com/watch?v=hPf8wpEY7EU

Camilla tilldelades 2014 Iris Stipendium ”för framåtsträvande kvinnor” för arbetet med en trilogi kvinnliga konstnärsporträtt vid förra sekelskiftet. Fascinerande livsöden som berört publiken djupt! Om tre kvinnors mod att våga bryta mot tidens konventioner och gå sin egen väg! Historierna vävs ihop, då de alla vistades i Paris i slutet av 1800-talet.

”Historien om Camille Claudel” (2014) om den franska skulptrisens tragiska livsöde. Här tillsammans med pianisten Cecilia Löfstrand, som spelar pianomusik av Ravel, Debussy, Chaminade och Desbrière. Föreställningen har spelats på flera teatrar och ges hösten 2018 i Paris. Arrangör Svenska Konstföreningen.

Teaser:
https://youtu.be/H5pAvH0H2vk

”Le Serpent et La Princesse” (2016)

JANE AVRIL dansös på Moulin Rouge och ODA KROGH norsk målarinna - två liv. Ett ”allkonstverk" med berättande, dialog, egenkomponerad musik, dans… Camilla gestaltar de båda kvinnorna i varsin akt. I övriga roller ses sonen Elias, med ett förflutet som barnskådespelare i bl.a ”Den goda viljan” av Ingmar Bergman. Camilla och Elias har under mer än tio år musicerat tillsammans. Här möts de i nya roller…

Berättelserna om Jane Avril och Oda Krohg görs med fördel som separata "Soppversioner" (1 tim)

Teasers:
https://www.youtube.com/watch?v=zevOaDqrM1w

https://www.youtube.com/watch?v=KiVwke_Zib4


Premiär hösten 2019:

"Från Paris till New York"
Mor och son på resa med musik från två favoritstäder.

"BLÄCK" Berättelser och betraktelser sjungna på franska och svenska tillsammans med vissångaren Martin Tode. Pianist Elias Ringquist.

Camilla har på sitt skivbolagTinyTiger gett ut tre album med egen musik: "For Venus" (2003), "Love and Poetry" (2005), "Embrace of Green" (2008) samt det franska albumet "La Brodeuse" (2010).

För mer info besök
http://www.camillaringquist.com

Följ mig gärna på Instagram!

Kontakt:
Camilla Ringquist
TinyTiger Production
Svartensgatan 6
116 20 Stockholm
Tel 073 570 77 30
mail@camillaringquist.com http://www.camillaringquist.com

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • Arkiv